Prof. Dr. S. Belgin AKÇAY

Belgin Akçay, lisans derecesini Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF’den (İktisat), yüksek lisans derecesini Leicester Üniversitesi’nden (Ekonomik Kalkınma), doktora derecesini ise Gazi Üniversitesi (İktisat) ve Reading Üniversitesi’nde (Henley Business School) Gayrimenkul ve Planlama Bölümünden almıştır. Belgin Akçay,  Pensilvanya Devlet Üniversitesi’nde (Smeal College of Business), Kaliforniya Üniversitesi’nde (Haas School of Business), Cenevre Üniversitesi’nde (Ekonomi Bölümü), Oxford Üniversitesi’nde (St Antony’s College) ve Reading Üniversitesi’nde (Henley Business School) misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur. Ek olarak, kamu sektöründe çeşitli görevlerde (uzman yardımcısı, uzman, daire başkanı, danışmanı vb. ) bulunmuştur.

Avrupa Birliği’nin ekonomik entegrasyonu konusunda Jean Monnet profesörü olan Belgin Akçay, Jean Monnet kürsüsü sahibidir. Halihazırda Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi,  İktisat Politikası Anabilim Dalında görev yapmakta olup uzmanlık alanı Avrupa Birliği'nin ekonomik boyutu,, finansal entegrasyon, ipotekli piyasalar ve gayrimenkul yatırım ortaklıklarıdır.